Kvamme, 7633 Frosta +47 74 80 70 00

Torvtak

Å legge gress på taket har en lang tradisjon i Norge, som holdes lys levende i dagens hyttekultur. Men allerede i steinalderen visste man å sette pris på torvens positive egenskaper. Det er ikke noe som faller så fint inn i naturen som et torvtak, som igjen er med på å binde bygningene til terrenget.I tillegg til å beskytte hytta mot vær og vind, virker Frostatorv `s torvtak varmeisolerende om vinteren og gir et svalende inne klima om sommeren.
Vi legger vekt på gode og flotte torvtak, slik som vi husker dem fra tidligere tider. Alle Frostatorv`s torvtak er høstet, blandet og dyrket av ren torvmasse, tilsatt sand, kalk og næringsstoffer for optimal vekst. Vår mangeårige erfaring og pruduktkompetanse innen torv og torvtakproduksjon, er vi trygge på at også du blir fornøyd med torvtak fra oss.

 

Under ser du kort omtalt forskjellige løsninger:

 

301. Torvtak i storsekk

Torvtak i resirkulerbar storsekk innholder 1100 liter ferdigsådd torvtakmasse, med riktig frøtype som er tilpasset takets beliggenhet. Dette gir en rask, sikker og jevn spiring. En storsekk veier ca 500-550 kg, og dekker 7 kvm ved 15 cm tykkelse. ( ca 75 kg/m2 ved legging, og ca 130 kg/m2) vassmettet. Storsekkene har løftestropper for kran, og løftes rett på taket fra kranbil, forutsatt at det er bilvei helt frem.

Sekkene åpnes i bunnen når den henger i krana, og massen blir da grovfordelt utover taket når sekken tømmes. Ved denne raske og enkle metoden slipper du løfting og bæring, og massen skal kun finplaneres, pakkes lett, og vannes etter legging. Dette er den raskeste og enkleste måten og anlegge et torvtak på, og slipper unødig søl under legging.

N.B: Kan om ønskelig leveres med blomsterengfrø, eller uten tilsatt frø.

904.905. Ferdig grønt torvtak, gressmatter og bunnmasse

Ferdig grodde matter som legges over et bunnlag med torvmasse. Torvmassen i 1100 liter sekk som tømmes over taket og planeres i 9 cm tykkelse. Deretter legges 6 cm tykke gressmattene med god rotvekst og etablert gress som et toppdekke. Tykkelse på torvtaket vil da bli 15 cm. Det forutsettes at det er bilvei helt frem til hytteveggen. Dette er også en meget egnet løsning for områder som er utsatt for stor vindstyrke

905. Ferdig grønt torvtak gressmatter rot mot rot.

Første lag av de 6 cm tykke gressmattene legges med gresset ned mot underlaget. Deretter legges lag to med gresset opp. Dette er en meget egnet løsning for områder som er vindutsatt, eller ekstra bratte tak.

 

 

 

Back to top